Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Zorggroep

De huisartsen van Medicamus begeleiden patiënten met een chronische ziekte. Daar zijn ‘ketenzorg-programma’s’ voor ontwikkeld. Hieraan leveren ook andere zorgverleners hun bijdrage. Denk aan de oogarts, longarts, diëtiste, pedicure, fysiotherapeut, apotheker. De aanpak in de ketenzorg is dus multidisciplinair, maar uw eigen huisarts blijft uw aanspreekpunt.

Zorggroep

Als zorggroep voor eerstelijnszorg coördineert Medicamus de zorg die iemand in het kader van een zorgprogramma van verschillende zorgverleners krijgt. Onderling maken zij afspraken over wie welke zorg levert in de regio. De zorg moet voldoen aan zorgstandaarden. Medicamus is voor de chronische zorgprogramma’s een integraal tarief met de zorgverzekeraar overeengekomen. Dat betekent dat Medicamus chronische zorg niet per verrichting declareert, maar per ketenzorg-programma.

Andere zorgprogramma’s zijn in ontwikkeling.  

Wetenschappelijk onderzoek

Medicamus doet mee aan landelijk wetenschappelijk onderzoek van het IPCI (Interdisciplinary Processing of Clinical Information) van het Erasmus MC in Rotterdam.

Dit onderzoek maakt op basis van geanonimiseerde patiëntgegevens per praktijk inzichtelijk wat de uitkomsten van de zorg zijn. De gebruikte gegevens zijn verzameld door de zorgverleners tijdens het leveren van de zorg.

Anonimiteit
Anonimiteit is gewaarborgd. Wilt u desondanks liever niet dat uw geanonimiseerde gegevens worden gebruikt, geeft u dit dan door aan uw huisarts of praktijkondersteuner.

Vragen?
Wilt u meer weten over dit onderzoek, ga dan naar www.ipci.nl.